Qui som?

Som l'Anna i en Saoka. 

L'Anna, de Guissona, la Segarra. Una terra amb paisatges preciosos, postes de sol espectaculars, una boira misteriosa i uns cels d'un blau esclatant que fan que cada dia sigui un espectacle visual. 

En Saoka, català originari de la República Democràtica del Congo. Va nèixer al barri de D'Jolou, a Kinshasa, una terra amb uns recursos naturals indescriptibles però amb molta part de la població amb grans dificultats per sobreviure, uns paisatges de colors esclatants, ciutats de brogit continu i una gran humanitat que no deixa indiferent. 

La nostra història

Ens vam conèixer a Barcelona i un dia vam decidir que la nostra amistat havia d'anar una mica mes enllà. Ara som parella i compartim vida i la passió per les teles africanes. 

El 2016 vam viatjar al Congo i  a l'entrar a una botiga de robes, en vam comprar encara sense cap objectiu.
I de sobte, ho vam tenir clar, volíem conjugar les teles africanes amb producció i disseny de Barcelona. Per trencar esquemes, perquè la cultura africana ja és a casa nostra, i tots ens formem part. I d'aquí neix
Kivu - Colors d'Àfrica, amb productes de consum quotidià amb el toc acolorit i càlid de les teles wax.Però l'equip de Kivu - Colors d'Àfrica, va molt més enllà de nosaltres dos. Són l'Esther i l'Arnau de la Casa per la Teulada que ens han fet aquest preciós regal de la gràfica i de donar-li un sentit estètic a tot plegat. El Joan, que ens deixa el seu magatzem quan a casa ja no hi cabem; el Toni, que ens facilita expositors i tots els materials que necessitem; la Mònica d'HakunaBCN, amb qui compartim els maldecaps i alegries dels emprenedors; els companys de markets i fires, amb qui creixem dia a dia i creem sinèrgies que no haguéssim pensat mai; els nostres amics, als que prometem compartir més estones que no acaben d'arribar; la Felicité i el Jean Pierre que ens compren i transporten les robes des del Congo, aliats indispensables per a Kivu; la Júlia i els amics de SMxI que ens deixen les carpes... Però, sobretot, sobretot, és la nostra família, a la qui robem hores però que ens esperona a no a aturar-nos perquè Kivu creixi dia a dia amb la vostra força, els nostres clients, que creieu en el que fem i ens féu grans. 

 


Missió

Creem productes amb teles africanes i disseny de Barcelona. Defugim els estereotips i per això les nostres creacions són fetes a Catalunya, perquè la cultura africana ja forma part de la nostra realitat i també podem produir productes des d'aquí, amb la petja de les dues cultures, l'africana i la catalana.

 

Amb aquest mixt de cultures us proposem productes d'ús quotidià, de decoració i disseny. Tenim un catàleg extens però si hi trobeu a faltar res, escriviu-nos. Apliquem les teles africanes a qualsevol creació i fem projectes i productes exclusius i personalitzats.

 

Si t'agraden les teles africanes, Kivu és el teu lloc. Aquí trobaràs aquell objecte, detall, peça... que te'n farà gaudir i donarà un toc de personalitat al teu dia a dia. T'hi atreveixes?

 

 

Visió

Volem trencar esquemes, desmarcar-nos de la idea que els productes amb teles africanes han de tenir un rerefons assistencial, de solidaritat mal entesa. La multiculturalitat del nostre projecte és la pròpia de la nostra societat i simplement volem fer-la visible i reivindicar-la.

 

Valors

No oblidem els origens d'on venim i on som. Comprem les nostres teles a petits botiguers de la República Democràtica del Congo per tal de contribuir als seus negocis. Alhora, col·laborem amb la Fundació Ilersis i amb el taller la Troballa de la Fundació Arrels. D'aquesta manera, volem posar en valor la nostra responsabilitat social que se suma a una producció sostenible, curosa amb el mediambient.